Η «Ευρωβουλή Πολιτών» ανοίγει τις πύλες της στις 21 Μαΐου στο Σύνταγμα

Η «Ευρωβουλή Πολιτών» ανοίγει τις πύλες της στις 21 Μαΐου στο Σύνταγμα

Οι Αθηναίοι, όπως και άλλοι ευρωπαίοι πολίτες, θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις ιδέες και τις προσδοκίες τους για την Ευρώπη που θέλουν στέλνοντας βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΕ.

(Που νατυρελεμάν θα τρελλαθούν από τη χαρά τους και δεν θα μπορούν να πάνε για ύπνο αν δεν ακούσουν για μια τελευταία φορά το μήνυμα του κυρ Μήτσου και της Σωτηρούλας Λα-Φως-Μπλοντ.)

Tην είδηση την πρωτοδιάβασα (μου άφησε μάλιστα μια απροσδιόριστα στυφή γεύση) πριν από μερικές μέρες στην LeMonde (Le “cahier de doléances high-tech” du Parlement européen), από όπου απροπό έμαθα και πώς προτίθεται η Γηραιά Δεσποινίς να αξιοποιήσει όλο αυτό το εθνογραφικά πολύτιμο υλικό:

Sur les 200 messages laissés à Paris, quelque 70, jugés représentatifs (par qui ?), seront sous-titrés et envoyés au Parlement européen. Qui transmettra sa sélection des enregistrements effectués dans les Vingt-Sept aux eurodéputés élus en juin, et la diffusera sur des écrans géants devant les bureaux du Parlement. Les chefs de file politiques répondront aux questions les plus posées sur EuroparlTV.

Φυσικά διαβάζοντας πως τα μηνύματα θα παίζονται σε γιναντο-οθόνες μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο και θα φωτογραφίζονται από Αμερικανούς τουρίστες με “Ααααα!” και “Ουουου!” κάτι ηρέμησε μέσα μου. La transparence faite art ! “De la démocratie en Europe” θα έγραφε Αλεξίς αν ζούσε στις μέρες μας (..και δεν είχε χάσει τo ενδιαφέρον του για τη δημοκρατία.) Μπα… καλύτερα που αναπαύεται εν ειρήνη και δεν βλέπει τους αυλικούς των Βρυξελλών που παρασύρονται πάλι, cette fois en pleine crise, σε αλόγιστο γραφειοκρατικό débauche. (Aναρρωτιέμαι μόνον αν και πόσοι στις Βρυξέλλες έχουν ακούσει για την κλασική εκείνη αρχή της αναλογικότητας που διέπει τη σχέση της δαπάνης και του σκοπού για τον οποίο γίνεται.)

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: