Οι πολίτες επικεφαλής

Οι πολίτες επικεφαλής

Αγαπητοί φίλοι,

Το deb8_συζητάμε προγράμματα πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα διαφορετικό debate με σύνθημα “Πολίτες Επικεφαλής”.

Το “debate των πολιτών”, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 14.00μμ έως 16.00μμ και θα μεταδοθεί ζωντανά από διαδικτυακό τόπο με ταυτόχρονη ελεύθερη διανομή σε όλα τα Μέσα, εφόσον επιθυμούν να το αναδιανείμουν.

Κάναμε αγώνα να συγκεντρώσουμε τους συμμετέχοντες εκπροσώπους των κομμάτων, αρχής γενομένης από το αίτημά μας να εκπροσωπηθούν από τους επικεφαλής των Ευρωψηφοδελτίων.

Καταφέραμε, δεδομένης της εθελοντικής και υπερκομματικής μας ταυτότητας, να εξασφαλίσουμε τις εξής συμμετοχές:

Κα Ρόδη Κράτσα (Ν.Δ.)

Κος Σταύρος Λαμπρινίδης (ΠΑ.ΣΟ.Κ)

Εκπρόσωπος Κ.Κ.Ε (πιθανότατα ο κος Θανάσης Παφίλης)

Κος Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ)

Κος Γιάννης Παναγιωτακόπουλος (ΛΑ.Ο.Σ)

Κος Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι)

Το ενδιαφέρον αυτού του debate, που για πρώτη φορά διοργανώνεται με ελληνική πρωτοβουλία, είναι ότι οι ερωτήσεις θα τεθούν από τους πολίτες και οι ίδιοι θα ψηφίσουν, με απόλυτα διασφαλισμένο τρόπο, ποιες ερωτήσεις – οι ίδιες σε όλους – θα τεθούν στους εκπροσώπους των κομμάτων.

Θα υπάρξουν 6-8 15λεπτοι θεματικοί κύκλοι, στη διάρκεια των οποίων όλοι οι ερωτώμενοι θα απαντούν στην ίδια ερώτηση πολιτών, που θα επιλέξουν οι πολίτες, για περίπου 2 λεπτά. Θα υπάρξει δυνατότητα 3λεπτης συνολικά επαναφοράς ή διευκρίνισης.

Ενημέρωση για την έναρξη της διαδικτυακής υποβολής των ερωτήσεων και τη διαδικασία θα λάβετε από το http://www.deb8.gr και http://www.tvxs.gr.

Η διαδικασία υποβολής/ψηφοφορίας των ερωτήσεων θα ξεκινήσει Παρασκευή 29.05.09 και θα ολοκληρωθεί Δευτέρα ή Τρίτη (1η ή 2 Ιουνίου αντίστοιχα).

Επιπλέον, οι άξονες πάνω στους οποίους θα τεθούν ερωτήματα θα επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκά θέματα, και όποια διαφορετική τοποθέτηση δε θα μπαίνει στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Το ίδιο και για ερωτήματα/τοποθετήσεις με υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα.

Εχει διαμορφωθεί δικτυακός τόπος, όπου θα εξελιχθεί όλη η διαδικασία (από την υποβολή ερωτημάτων και ψηφοφορία μέχρι και την live μετάδοση) για τον οποίο θα ενημερωθείτε από τους ανωτέρω τόπους.

Το συντονισμό της live διαδικασίας έχει αναλάβει η κα Μπέττυ Τσακαρέστου, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου.

Μετά τη διαδικασία της συζήτησης με τους εκπροσώπους, θα υπάρξουν τοποθετήσεις και εντυπώσεις από διαφορετικά μέλη της Επιτροπής που το επιθυμούν.

Στη συζήτηση, προτεραιότητα έχει η διαδικτυακή προβολή.

Στο χώρο πραγματοποίησης του debate των πολιτών, θα παρευρίσκονται τα μέλη της Επιτροπής, μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, που βοήθησαν στη διαδικασία, και όσοι άνθρωποι έβαλαν το “εθελοντικό” τους λιθαράκι στην προσπάθεια.

Τέλος, παρακαλούμε όλους σας να βοηθήσετε στη διάδοση, ενημερωτικά, προς όποιον – από το χώρο των Παραδοσιακών/Νέων Μέσων ή άλλων ενδιαφερομένων – έχετε τη δυνατότητα για την πραγματοποίηση αυτού του διαφορετικού deb8.

Η προβολή του έχει σημασία για τη Δημοκρατία που θέλουμε να χτίσουμε ως πολίτες εθελοντές.

Oι ερωτήσεις του FireEXIT:


Maurice

deb8, η ερώτηση μου: Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές να ψηφίζονται ατομικά και με δικαίωμα επιλογής από διαφορετικά κόμματα http://bit.ly/OTZFX

MadNihilist:

“Πώς χρησιμοποιείτε ως MEPs τα social media για (να) την εξοικείωση του “εθνικού ακροατηρίου” με το ΕΚ;” Question @ #deb8 #eu09 #mnsv

Useful tip: #mnsv stands for “Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά” (Hat tip: @boybloom)

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: